Zwolle

Regio Zwolle wil geld van het Rijk voor omscholing mensen

Gemeenten in de regio Zwolle en de provincie Overijssel willen geld van het Rijk, zodat er geld beschikbaar komt voor scholing van mensen. CDA-lijsttrekker Eddy van Hijum drong hier vandaag op aan bij staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken tijdens een werkbezoek in Zwolle. "Regio Twente krijgt dertig miljoen euro, maar de regio Zwolle greep naast de prijzen. Ik vind dat niet terecht", zegt Van Hijum.
De regio's kunnen geld krijgen door het indienen van plannen voor een Regio Deal. Een Regio Deal is een partnerschap tussen het rijk en regio om 'regionale opgaven aan te pakken'.
De gemeenten in de regio Zwolle willen het geld van het rijk gebruiken om bij- en omscholing van mensen mogelijk te maken. In de regio zijn veel vacatures die niet ingevuld kunnen worden. Daarom hebben de provincie, regio Zwolle en onderwijsinstellingen een plan ingediend. "Een goed plan, ik vind dat dit subsidie verdiend", zegt Van Hijum. Zwolle greep in eerste instantie echter naast het geld.
De gedeputeerde annex lijsttrekker voor het CDA tijdens de komende Provinciale Statenverkiezingen hoopt dat er in een tweede ronde alsnog geld beschikbaar wordt gemaakt voor de regio Zwolle. Een toezegging tijdens het bezoek van Keijzer kwam er niet. "Daar gaat zij niet alleen over", weet Van Hijum. "Dat steuntje in de rug van de overheid hebben we echter wel nodig om dit aan te kunnen."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.