Regio Enschede

Anderhalf jaar cel en lichte vorm van tbs voor overvaller slijterij in Enschede

Anderhalf jaar cel en lichte vorm van tbs voor overval slijterij in Enschede
Anderhalf jaar cel en lichte vorm van tbs voor overval slijterij in Enschede © iStock
Een 30-jarige Enschedeër is veroordeeld tot anderhalf jaar cel en tbs met voorwaarden. De man probeerde op 6 januari dit jaar een slijterij in Enschede te overvallen. De overval mislukte, omdat klanten ingrepen en de man de zaak uitwerkten.
De man was een vaste klant van de zaak. De eigenaar herkende in hem meteen de vermomde overvaller, met als gevolg dat hij al snel werd opgepakt.
Twee weken geleden werd duidelijk dat de overvaller al sinds zijn veertiende verslaafd is aan alcohol. Hij kreeg vaak drank op de pof mee als zijn weekgeld nog niet binnen was. Begin dit jaar weigerde de eigenaar hem nog langer op deze manier drank mee te geven en knapte iets bij hem vertelde, hij tijdens zijn rechtszaak.
Hij besloot de slijterij dan maar te gaan overvallen. "Ik moest toch geld hebben voor drank." De man bouwde een flink strafblad op van twaalf pagina's, vooral met winkeldiefstallen van drank.
Tot nu toe lukte het hem niet om van de drank af te blijven, pogingen tot afkicken mislukten steeds. De reclassering heeft nu een kliniek waar de man in het kader van de zogenaamd lichte vorm van tbs gedwongen kan afkicken.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.