Borne

Asielzoekerscentrum Azelo in Borne gaat voor de laatste keer vluchtelingen opvangen

Het azc Azelo in Borne gaat weer vluchtelingen opvangen
Het azc Azelo in Borne gaat weer vluchtelingen opvangen © RTV Oost
Het asielzoekerscentrum (azc) Azelo in Borne gaat vanaf februari 2019 voor de laatste keer vluchtelingen opvangen. Dat meldt de gemeente Borne. Vorig jaar november sloot het asielzoekerscentrum nog haar deuren, omdat het aantal vluchtelingen fors was teruggelopen. De vluchtelingen worden tot december 2019 opgevangen, daarna wordt het bestemmingsplan aangepast.
Door ontwikkelingen is het weer drukker geworden op de opvanglocaties van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). Daarom is de opvanglocatie in Azelo weer nodig. De asielzoekers worden uiterlijk tot 23 december 2019 in Azelo opgevangen. 
De gemeente Borne is in oktober benaderd door het COA met de vraag of Azelo weer gebruikt kon worden. "Het college erkent dat opvang van asielzoekers een overheidstaak is waar de gemeente Borne niet voor wegloopt. Ook bieden het huidige bestemmingsplan en de bestuursovereenkomst het COA mogelijkheden om het azc Azelo te heropenen", meldt het college.

Pand kopen

Nadat eind december 2019 de laatste asielzoekers het pand hebben verlaten, koopt de gemeente Borne het pand van het COA. Dit plan moet de gemeenteraad nog wel goedkeuren. Het doel is om de omgeving zekerheid te geven over de toekomst. Het bestemmingsplan wordt aangepast, zodat er geen asielzoekerscentrum meer kan worden gehuisvest. Dit gebeurt ook, mocht de raad de aankoop niet goedkeuren.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.