Kiesweek: "daling aantal verkeersslachtoffers door hardere aanpak gedrag weggebruiker"

'Door een hardere aanpak van gedrag van weggebruikers moet het aantal verkeersslachtoffers dalen.' Die stelling op de site, app en Facebookpagina van RTV kreeg de meeste stemmen op de eerste dag van de kiesweek die RTV Oost organiseert in het kader van Hèt Verkiezingsprogramma van Overijssel. De stelling kreeg ruim twintig procent van de stemmen.

Deelnemers aan de poll vinden het ook belangrijk dat de provincie de portemonnee trekt voor verbreding van rijkswegen. De stelling 'De provincie moet meebetalen aan de verbreding van rijkswegen, zoals de A28, A50, A1, N50 en N35', kreeg bijna achttien procent van de stemmen. 

Provinciale wegen

Een stelling over de veiligheid van provinciale wegen eindigde op de derde plek. 'Provinciale wegen moeten veiliger gemaakt worden', kreeg ruim vijftien procent van de stemmen. 

Daarmee zijn de gouden, zilveren en bronzen medaille op de eerste dag verdeeld. Ruim achtduizend mensen stemden op de stellingen rond het thema verkeer en mobiliteit.

Prominente plek

De stellingen die op de bovenste drie plaatsen eindigen krijgen een prominente plek in de definitieve versie van Hèt Verkiezingsprogramma van Overijssel. Nog tot het eind van deze week kunnen bezoekers van de site, app en Facebookpagina van RTV Oost stemmen op stellingen over verschillende belangrijke onderwerpen in Overijssel.

Onderwerpen die hoog op de agenda moeten van de provinciale politici in Zwolle. 

Cultuur

Morgen staat er een nieuw thema centraal. Dan gaat het over cultuur. Morgenochtend schuift cultuurmakelaar Eléon de Haas aan in het radioprogramma KlaarWakker om de discussie te openen met zijn visie op cultuur in Overijssel.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: