deventer

Negen vrouwen en 21 mannen solliciteren naar burgemeesterschap Deventer

Negen vrouwen en 21 mannen solliciteren naar burgemeesterschap Deventer
Negen vrouwen en 21 mannen solliciteren naar burgemeesterschap Deventer © Sander Korvemaker
Commissaris van de Koning (en oud-burgemeester van Deventer) Andries Heidema heeft dertig sollicitaties binnengekregen voor de functie van burgemeester van Deventer; negen vrouwen en 21 mannen. Alle kandidaten zijn tussen de 40 en 62 jaar oud.
Twintig kandidaten hebben of hadden een hoofdfunctie in het openbaar bestuur, tien sollicitanten hebben een andere professionele achtergrond.

Politieke kleur

Van acht kandidaten is de politieke kleur niet bekend of is er geen partijlidmaatschap, zeven kandidaten zijn lid van de PvdA, vijf van de VVD, vier van het CDA, drie van D66, één van GroenLinks, één van een lokale partij en één van 50Plus.

Vacature

De sollicitatietermijn liep van 23 november tot 15 december. Het burgemeestersambt in Deventer is op 11 juli 2018 vrijgekomen doordat burgemeester Andries Heidema commissaris van de Koning is geworden. Sindsdien is Ron König de waarnemend burgemeester.
De bedoeling is dat de nieuwe burgemeester in mei 2019 begint. Voor die tijd worden er sollicitatiegesprekken gevoerd, informatie ingewonnen en worden door de commissaris van de Koning samen met een vertrouwenscommissie van de gemeenteraad sollicitatiegesprekken gevoerd. Het is uiteindelijk aan de raad om de beste kandidaat bij de minister van Binnenlandse Zaken voor te dragen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.