'Lekkende' agenten uit Almelo gaan vrijuit

Twee politieagenten die verdacht werden van deelname aan een criminele organisatie gaan daar voor vrijuit. Dat heeft de rechtbank in Almelo besloten. Justitie kan nog wel tegen de beslissing in beroep.

Volgens de advocaten was er geen spatje bewijs tegen de agenten. Ze waren eerder al op vrije voeten gesteld na hun arrestatie in september rondom de invallen in het Almelose Nieuwstraatkwartier. Ze hebben toen ruim twee weken vastgezeten. Tegen die vrijlating was het OM in beroep gegaan. Het Gerechtshof verklaarde vervolgens later ook geen bewijs te zien tegen de agenten.

Dat besluit werd vandaag door de rechtbank bekrachtigd, nadat de advocaten bezwaar hadden ingediend tegen de dagvaarding die aan de agenten was uitgevaardigd. 

De agenten zouden volgens justitie veelvuldig aan een Almelose hennepbende hebben gelekt. Ze staan nu nog op non-actief. Of ze weer aan het werk gaan, is nog niet bekend. 

Advocaat Karakaya is tevreden met de beslissing. "Het is wel echt uitzonderlijk wat hier is gebeurd. Ik ben ben blij dat de rechters het dossier goed kennen."

Volgens het OM worden de agenten nog wel vervolgd voor schenden van het ambtsgeheim en computervredebreuk. Een woordvoerder spreekt niet van een teleurstelling. "We respecteren de beslissing van de rechtbank."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: