De Monnik Dranken uit Oldenzaal krijgt predicaat 'Koninklijk'

Drankengroothandel De Monnik Dranken uit Oldenzaal wordt 'Koninklijk'. Het familiebedrijf bestaat dit jaar 100 jaar en vanaf die leeftijd maken bedrijven kans op het predicaat.

Het is het eerste bedrijf in Oldenzaal dat zich Koninklijk mag noemen. Vanavond kreeg directeur Hans Olde Monninkhof het predicaat namens de koning uitgereikt door commissaris van de Koning Andries Heidema.

Olde Monnikhof: "We hebben dit jaar al ons 100-jarig jubileum mogen vieren in oktober wat een absolute mijlpaal was voor ons bedrijf. Het predicaat ‘Koninklijk’ maakt de cirkel rond".

Onberispelijk
Het predicaat, dat alleen door de koning mag worden toegekend, betekent dat het bedrijf 'Koninklijk' mag toevoegen aan de naam en de kroon in het logo mag opnemen.

Naast een minimale leeftijd van 100 jaar moet een onderneming een 'zeer vooraanstaande plaats' innemen op zijn gebied om kans te maken op het predicaat. Ook wordt rekening gehouden met de grootte van het bedrijf, het aantal werknemers en de omzet. Bovendien dient de bedrijfsvoering onberispelijk te zijn.

Hondenkar

Het drankbedrijf begon in 1918 toen Hendrik Olde Monnikhof met zijn lokale onderneming bier begon te verkopen in de buurt van Oldenzaal, waarbij hij de hondenkar als vervoermiddel gebruikte. Na de Tweede Wereldoorlog werd het bedrijf onder de leiding van zoons Henk en Jan uitgebreid met meerdere vrachtwagens en personeel. Inmiddels heeft de vierde generatie haar intrede gedaan in het bedrijf.


Momenteel is De Monnik een toonaangevende drankengroothandel die importeert vanuit meer dan 35 landen. Het assortiment bestaat uit circa 9.600 verschillende soorten dranken en aan drank verwante artikelen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: