FC Twente

FC Twente verslaat RKC Waalwijk en bereikt kwartfinale KNVB Beker

FC Twente zit in de koker van de kwartfinale van de KNVB Beker. In eigen huis werd er dinsdagavond met 2-0 gewonnen van RKC Waalwijk, door doelpunten van Xandro Schenk en Jari Oosterwijk.
Marino Pusic kon tegen RKC niet beschikken over de geblesseerde Rafik Zekhini. Mede door zijn blessure was er een plek in de basiself voor Oosterwijk, die samen met collega-spits Tom Boere voor het Twentse gevaar moest zorgen. Op het middenveld was er - net als tegen SC Cambuur - geen ruimte voor Tim Hölscher. 

Seys terug in Enschede

Boere nam na vijf minuten voor het eerst het Waalwijkse doel onder vuur. Vanaf een meter of twintig haalde hij hard uit, maar goalie Etienne Vaessen bracht redding. De eerste mogelijkheid voor de bezoekers was voor voormalig FC Twente-speler Dylan Seys. De Belg kwam echter niet uit met zijn passen, waardoor een schot uitbleef en Joël Drommel niet in actie hoefde te komen.

Schenk knikt raak

Halverwege het eerste bedrijf kwam FC Twente op voorsprong. Ricardinho versierde een vrije trap op de helft van RKC, waarna Aitor Cantalapiedra de bal panklaar legde op het hoofd van de vrijstaande Schenk. De centrale verdediger liet Vaessen vervolgens kansloos. Het doelpunt gaf FC Twente vertrouwen en vrijwel direct hierna werd de marge verdubbeld door een rake kopbal van Peet Bijen. Zijn treffer werd echter afgekeurd wegens buitenspel. RKC was de laatste tien minuten de gevaarlijkste ploeg, maar desondanks werd er gerust met een 1-0 tussenstand. 

Boere mist
Met Hölscher in de ploeg voor Matthew Smith ging FC Twente op jacht naar een tweede doelpunt. Deze had er moeten komen via Boere, maar na goed voorbereidend werk van Javier Espinosa schoot hij recht op Vaessen. Na geschutter in de RKC-defensie was het even later de beurt aan Oosterwijk, die echter te hoog mikte en over schoot. 

Oosterwijk 
Beide ploegen deden weinig voor elkaar onder, maar het was de thuisploeg met de beste kansen. Een kwartier voor het einde had Cantalapiedra het duel in het slot moeten gooien. Zijn schot scheerde langs het doel van Vaessen, waarmee hij verzuimde de 2-0 te maken. Oosterwijk slaagde hier in blessuretijd wél in. De lange centrumaanvaller omspeelde Vaessen en hoefde de bal enkel nog maar in het lege doel te plaatsen: 2-0. 
FC Twente - RKC Waalwijk 2-0
1-0 Schenk (26)
2-0 Oosterwijk (90+2)

Arbiter:

 Martens 
Geel: Seys
FC Twente: Drommel; Nacho, Bijen, Schenk, Ricardinho; Cantalapiedra, Brama, Smith (Hölscher/46)(Van der Heyden/86), Espinosa; Boere (George/78), Oosterwijk.
RKC Waalwijk: Vaessen; Gaari, Lammers, Van Weert, Quasten; Mulder (Meulensteen/52), Tahiri, Rienstra; Seys, Vermeulen (Walian/59), Hansson.
De uitslagen en nog te spelen wedstrijden in de achtste finales van de KNVB Beker zijn hier te vinden. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.