PEC Zwolle

Dolend PEC Zwolle uitgeschakeld in bekertoernooi na afstraffing in Alkmaar

PEC Zwolle ligt uit de KNVB Beker. Op bezoek in Alkmaar werd de ploeg van trainer John van 't Schip op alle fronten overklast en leed het een forse nederlaag: 5-0. 
De eerste kans van de wedstrijd was nog wel voor PEC Zwolle. En dat was meteen een levensgrote. AZ-doelman Marco Bizot bracht ternauwernood redding op een kopbal van Zian Flemming. Uit de rebound raakte Thomas Lam twee keer de paal, waardoor het wonderbaarlijk 0-0 bleef in Alkmaar. Hierna trapte AZ het gaspedaal in. Oussama Idrissi dribbelde vanaf links naar binnen en liet Boer kansloos met een vernietigend schot in de verre hoek: 1-0. 

Weggespeeld

PEC Zwolle kreeg alle hoeken van het Alkmaarse veld te zien en na een kwartier leek Mats Seuntjens er 2-0 van te maken. Met een weergaloze stift verschalkte de middenvelder Diederik Boer, maar doordat Seuntjens de bal zodanig veel effect meegaf, stuiterde het leer vanaf de doellijn weer terug het veld in. Luttele seconden later was het wél 2-0. Adam Maher vond Seuntjens met een geweldige pass, waarna Seuntjens ploeggenoot Idrissi bediende: 3-0.

Rood Lam

AZ drukte door en kwam halverwege de eerste helft op 3-0 via Guus Til. Tot overmaat van ramp moest PEC Zwolle ook nog eens met tien man verder, toen oud-AZ'er Thomas Lam tegenstander Seuntjens onreglementair afstopte en met een directe rode kaart van het veld werd gestuurd. Hierdoor is hij geschorst voor het eerstvolgende competitieduel, tegen VVV-Venlo. 

Afstraffing

In de tweede helft ging AZ op dezelfde voet verder en liet het niets heel van PEC Zwolle. Via doelpunten van Seuntjens en Fredrik Midtsjø liepen de Alkmaarders al vroeg na de rust uit naar 5-0. PEC Zwolle mocht van geluk spreken dat AZ verzuimde de score verder uit te bouwen, want aan kansen geen gebrek. Onder meer Maher en Owen Wijndal raakten de paal, waardoor het tot Zwolse opluchting 5-0 bleef in het AFAS Stadion.
AZ - PEC Zwolle 5-0
1-0 Idrissi (10)
2-0 Idrissi (18)
3-0 Til (26)
4-0 Seuntjens (48)
5-0 Midtsjø (50)
Arbiter: Higler 
Geel:
Rood:
Lam (39)
AZ: Bizot, Svensson, Vlaar, Koopmeimers, Wijndal; Midtsjø, Til (Gudmundsson/69), Maher; Idrissi, Seuntjens en Stengs (Johnsen/59).
PEC Zwolle: Boer; Ehizibue, Van Polen, Lam, Paal; Bouy, Flemming, Dekker; Namli, Van Duinen (Elbers/67), Van Crooij (Kaptein/71).
Bekijk hier de statistieken van PEC Zwolle na het duel bij AZ. De uitslagen en nog te spelen wedstrijden in de achtste finales van de KNVB Beker zijn hier te vinden. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.