Regio Hengelo

Robot versiert kantine van het ROC van Twente met raamtekeningen

Heb jij je huis al versierd met kerstversiering, lampjes of raamtekeningen? Dat laatste kun je in de toekomst misschien wel uitbesteden, aan een robot!
Studenten Rowan, Nick, Ruben en Niek van het ROC van Twente programmeerden een robot zo dat de machine met een paar drukken op de knop prachtige raamtekeningen kan maken. 

Raamtekenweken

Edding, het bedrijf dat bekend is van zijn stiften en markers, organiseert deze week de Raamtekenweken. In het kader daarvan vroeg het bedrijf aan het ROC van Twente of zij een robot wilden programmeren die zelf kon tekenen.
Die uitdaging grepen de studenten met beide handen aan, want met dit type robot werken ze niet dagelijks. De machine die ze voor de gelegenheid mogen gebruiken van ABB is kaal zo'n 50.000 euro waard, dus die kans wilden de vier studenten van de opleiding Technicus engineering niet laten lopen. 
Docent Ramon Koiter is trots op het eindresultaat. Volgens de robotica-docent zijn er de komende jaren veel technici nodig in Twente. "Tussen nu en zeven jaar wordt vijftig procent van alle werkzaamheden gedaan door robots. Met dit project willen we ook aantonen dat techniek niet alleen maar vies en smerig is, maar dat het ook heel leuk is om te doen!"
Wat voor cijfer de studenten krijgen voor het project, houdt de docent nog even geheim. "Maar dat komt wel goed denk ik", lacht Ruben. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.