hellendoorn

Raad Hellendoorn mag 'gelakte' mail over N35 toch vertrouwelijk inzien

Raadsvergadering Hellendoorn
Raadsvergadering Hellendoorn © RTV Oost
De gemeenteraad van Hellendoorn mag de e-mail over de N35, waarvan een groot deel was weggelakt, toch vertrouwelijk inzien. Dat antwoordde burgemeester Anneke Raven vanavond tijdens de raadsvergadering op vragen die Lokaal Hellendoorn en de VVD afgelopen vrijdag hebben gesteld.
Vanaf morgen mogen de raadsleden de e-mail van wethouder Beintema aan de projectgroep N35 bij de griffier inzien. Het mailtje dat door de Nijverdaller Mischa Masthof via de Wet openbaarheid van bestuur (Wob) is opgevraagd, deed veel stof opwaaien, omdat een groot gedeelte van de tekst was weggelakt.
De Nijverdaller wilde weten wat de wethouder had geschreven over de aanleg van de N35 ter hoogte van de Baron van Sternbachlaan. De bewoners en de werkgroep opteren voor geluidschermen, een N35 op maaiveldhoogte en een verkeerstunnel voor de Baron van Sternbachlaan. Rijkswaterstaat ziet daar niks in.

Strategische positie

Toen de VVD lucht kreeg van de 'gelakte' mail vroeg de partij het college van burgemeester en wethouders om de mail alsnog in zijn geheel openbaar te maken. Dat weigerde het college omdat dit de strategische positie van de gemeente in gevaar zou kunnen brengen.
Ook wilde het college in eerste instantie de inhoud niet vertrouwelijk delen met de raad. Daarop vermoedden de oppositiepartijen Lokaal Hellendoorn en VVD dat het college misschien wel iets te verbergen had. Na een aantal brieven over en weer gaat het college vandaag dan toch  akkoord met een vertrouwelijke inzage van de mail.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.