duurzaamheid

Dalfsen maakt nieuw beleid voor duurzame energieopwekking

Begin deze maand werd nog dit zonnepark op het dak van een Dalfser houtbedrijf geopend
Begin deze maand werd nog dit zonnepark op het dak van een Dalfser houtbedrijf geopend © RTV Oost
De gemeenteraad van Dalfsen heeft besloten om volledig nieuw beleid te maken voor de grootschalige opwekking van duurzame energie. Dalfsen wil energie-neutraal worden en om dat voor elkaar te krijgen is nieuw beleid nodig, zo redeneert de raad.
De gemeente gaat de komende tijd regels en afspraken maken om grote duurzame energie-initiatieven goed op elkaar af te stemmen. Wethouder Jan Uitslag: "Om een grote stap voorwaarts te kunnen maken in de overgang naar het volledig gebruik van duurzame energie hebben we duidelijke afspraken nodig die zorgen voor een goede samenhang tussen de verschillende vormen van duurzame energie."

Gemeentelijk energiebedrijf

De gemeente gaat bijvoorbeeld kijken of het gunstig zou zijn om een eigen energiebedrijf op te richten en of energieprojecten geclusterd moeten worden tot één groot energiepark.
Onlangs nog werd een collectief zonnepark geopend in Dalfsen, op het dak van een houtbedrijf. Een vijftal andere duurzame initiatieven is al vergevorderd en zal niet aan de nieuw te bedenken regels hoeven te voldoen. Maar nieuwe duurzame energie-ideeën zullen voorlopig afgewezen worden, in afwachting van het nieuwe beleid. Voor de zomer wil de raad hierover besluiten hebben genomen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.