Adriaan Visser over ontslag Van 't Schip: "Beslissing genomen na laatste twee wedstrijden"

PEC Zwolle zei altijd pas in de winterstop de prestaties van John van 't Schip te evalueren, maar neemt toch nu al afscheid van de trainer. "Je ziet dat de selectie uit elkaar aan het vallen is. De laatste twee wedstrijden waren cruciaal", aldus voorzitter Visser. 

"De laatste tijd was cruciaal om de balans op te maken. Dat gold van beide kanten. Maar als je dan ziet hoe de ploeg gisteren uit elkaar viel. Je ziet dat het spel aan het verslechteren is, daarmee zie je ook het team ten onder gaan", vervolgt Visser die liever tijdens het trainingskamp de balans wilde opmaken. "Dat is ook altijd de bedoeling geweest, om het rustig te bespreken. Maar het gaat zo niet verder."

Beleving te mat

De 5-0 nederlaag bij AZ heeft pijn gedaan in Zwolle. "Je ziet dat de selectie uit elkaar aan het vallen is. Uiteindelijk gaat het om de beleving. Als die te mat wordt, krijg je dit soort nederlagen."

"Echec John"

Voorlopig worden geen andere mensen verantwoordelijk gehouden voor de slechte resultaten. Visser en ook technisch directeur Gerard Nijkamp blijven aan boord. "Maar iedereen moet na dit echec met John wel bij zichzelf te rade gaan, ook ik. We hebben met volle overtuiging Van 't Schip aangesteld, maar het is geen geslaagde missie geweest."

Met elkaar eten

De club en Van 't Schip zaten woensdagochtend met elkaar om tafel. "Dat was een positief gesprek binnen de kaders van het negatieve. We hebben afgesproken dat we binnenkort nog een keer met elkaar gaan eten. De conclusie van beide kanten was dat het zo niet verder kon." De trainer zei  gisteren nog dat hij de handdoek niet zelf in de ring zou gooien. 

Gert-Peter de Gunst

Vrijdag tegen VVV-Venlo zal Gert-Peter de Gunst op de bank plaatsnemen. Mark Looms wordt als assistent-trainer toegevoegd aan de technische staf, waar ook assistent-trainer Michael Valkanis deel van uit blijft maken. 

Jaap Stam

Het is niet waarschijnlijk dat Gert-Peter de Gunst het seizoen ook afmaakt. "We willen wel in de winterstop op zoek naar een nieuwe hoofdcoach. Daar gaan we onder de kerstboom even rustig over nadenken."

Op de vraag of Jaap Stam al is gepolst, reageert Visser ontkennend. Bij RTV Oost zei Jaap Stam zaterdag dat hij altijd openstaat voor een gesprek met PEC Zwolle. "Dat kan ik me voorstellen", is het enige wat Visser daar verder over kwijt wil.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
pec zwolle Betaald voetbal Voetbal Sport
Deel dit artikel: