Derde hoofdverdachte 'kwartetmoord' blijft ook zeker 3 maanden vast

Ook de derde hoofdverdachte in de Enschedese 'kwartetmoord' blijft 90 dagen vastzitten. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank woensdagmiddag bepaald. Het gaat om de vader. Vorige week al bepaalde de raadkamer dat het voorarrest van zijn twee zoons met drie maanden werd verlengd.

De drie, een vader en twee zoons, worden ervan verdacht betrokken te zijn bij de viervoudige moord een maand geleden in Enschede. In een growshop aan de Van Leeuwenhoekstraat werden vier mannen doodgeschoten. Waarschijnlijk heeft de schietpartij te maken met een conflict in de wiethandel rondom de levering van verkeerde hennepstekken.

De vader was vorige week niet aanwezig bij een zitting van de raadkamer. Toen werd besloten dat zijn gevangenhouding vandaag opnieuw zou worden bekeken. De raadkamer bepaalde woensdagmiddag dat het voorarrest nu tot 90 dagen wordt verlengd.  

Bewijs

Tegen de drie verdachten lijkt veel bewijs te zijn. Zo kunnen de gebruikte kogels aan hen worden gelinkt en zijn ze rondom het tijdstip van de moord gezien in de wijk. 

Slachtoffers

De vier slachtoffers zijn de eigenaar van de growshop, zijn compagnon, een Hengelose restauranthouder en een leverancier van mest. Alle vier kwamen om het leven in het pand door één of meerdere kogels.

Waarschijnlijk hadden de restauranthouder en de mestleverancier niets met het conflict te maken, maar waren ze getuigen van de moordpartij en werden ze om die reden uit de weg geruimd. 

Hennep

De verdachte vader en de oudste zoon zijn al eerder in aanraking gekomen met justitie. Vorig jaar werden ze opgepakt voor hennepteelt in twee woonhuizen in Nijverdal. De zoon werd veroordeeld, de vader ging vrijuit. De jongste zoon was zover bekend nog niet betrokken in de wiethandel, hij wilde naam maken als rapper.

Hun advocaten kunnen niet reageren op de beslissing, omdat de verdachten in beperking zitten. Dit betekent dat ze geen contact mogen hebben met de buitenwereld. Alleen contact met de advocaat is toegestaan, maar ook de advocaat is gebonden aan die beperkingen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: