Voorlopig geen vangrail in bocht bij 'ongelukkenboom' Ommen

Er komt voorlopig geen vangrail in de beruchte bocht in de Beerzerweg in Ommen. Afgelopen maanden botsten in totaal vier auto's tegen een boom toen zij uit de bocht vlogen. Eén van de ongelukken werd een man uit de gemeente Twenterand fataal. De wethouder belooft onderzoek te doen naar geschikte maatregelen.

VOV-raadslid Gerrit de Jonge pleit al langer voor een vangrail in de bocht en diende vanavond een motie in om dit voor elkaar te krijgen. De motie werd verworpen met elf stemmen tegen en zes stemmen vóór.

Wethouder Leo Bongers zei voor de stemming dat hij niet zeker weet of een vangrail de ideale oplossing is. "Het zou een verkeerd signaal kunnen afgeven", aldus Bongers. Hij wil laten onderzoeken wat de voor- en nadelen zijn van een vangrail en daarna een afweging maken. 

Waarschuwingsbord

De wethouder belooft wel andere maatregelen te nemen. Zo staat het bord dat aangeeft dat een 30km zone begint, nog vóór de kerst op een betere plek. De bijbehorende streep op de weg, die de verraderlijke bocht beter zichtbaar maakt, wordt waarschijnlijk in het voorjaar gezet, aldus Bongers. 

De belofte van de wethouder stelde CDA-Raadslid Marinus Dunnewind gerust; "Wij stemmen tegen de motie omdat de wethouder heeft toegezegd eerst onderzoek te doen naar de vangrail, die uitkomst wachten wij af."  

Naast het CDA stemden ook LPO en de ChristenUnie tegen de motie. VOV, D66, de VVD en de PvdA stemden vóór.  

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Ommen Vangrail Vechtdal Nieuws
Deel dit artikel: