nieuws

Een van de drie moordverdachten Daan Mellée geen verdachte meer

Daan Mellée werd deze zomer doodgeschoten
Daan Mellée werd deze zomer doodgeschoten © politie
Voor de moord op Daan Mellée in Enschede afgelopen zomer heeft justitie nog twee verdachten in beeld. "De derde persoon die we op het oog hadden, is op dit moment geen verdachte meer", zegt het Openbaar Ministerie tegen RTV Oost. Verder kan de woordvoerder er niets over kwijt.
De 35-jarige man is niet langer verdachte in de moordzaak. Hij werd deze zomer aangehouden voor betrokkenheid bij de dood van Mellée, maar al snel weer op vrije voeten gesteld. Toen werd benadrukt dat hij wel aangemerkt bleef als verdachte. Nu dus niet meer. 
Justitie heeft nog twee verdachten over, onder wie de vriendin van het slachtoffer. Zij is wel op vrije voeten, lopende het onderzoek. Ook de tweede verdachte is na zijn aanhouding weer vrijgelaten, maar dus nog steeds in beeld voor de gewelddadige dood van Daan. 

Neergeschoten

Daan Mellée werd begin juli in het huis van zijn vriendin aan Het Oosterveld aangetroffen. Hij bleek doodgeschoten. Daan zat in de schulden en was mogelijk betrokken bij een drugsdeal. Hij en zijn vriendin hadden vaak flinke ruzie en Daan mishandelde haar zelfs. Toch deelde de vriendin na de dood van Daan het opsporingsbericht van de politie op haar Facebookpagina en plaatste ze regelmatig berichten over hoeveel ze "haar Daantje" miste.

Vader

Daan's vader Joop liet zich bij RTV Oost al meermalen uit over de moord op zijn zoon. Zo vertelde hij dat Daan zijn dood waarschijnlijk al zag aankomen en dat hij een single gaat uitbrengen als eerbetoon. De opbrengst van de plaat gaat naar de Stichting Tegen Zinloos Geweld. Hij heeft nog altijd vertrouwen dat het recht zijn beloop krijgt.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.