Saxion

Vijf Saxion-studenten gaan naar Oeganda om kinderen met een ontwikkelingsachterstand te helpen

Vijf studenten Social Work van Saxion Hogeschool in Enschede gaan eind volgende maand naar Oeganda. Ze gaan helpen bij een welzijnscentrum voor kinderen met autisme.
"Die kinderen worden afgestoten van de samenleving. Ze worden echt als dieren behandeld. Ze groeien op met eigenlijk helemaal niks. Zo hebben ze bijvoorbeeld nooit geleerd te praten", vertelt de Oldenzaalse Vera, één van de studenten.

Elk jaar naar Oeganda

De vijf hebben een docent die elk jaar naar Oeganda gaat. "Ze vertelde ons hierover en we mochten een motivatiebrief schrijven", vertelt Fleur uit Haaksbergen. "Daardoor zijn we met z'n vijven uitgekozen en gaan we met de docent mee."
Irene uit Almelo is ook van de partij. ""We hebben bijvoorbeeld een heleboel schoolspullen gesponsord gekregen. Maar er gaan ook kleren voor de kinderen mee. En we gaan medische controles bij de kinderen doen. Of waterputten bouwen."

Eigen Facebookpagina

De vijf zijn nog volop bezig met de voorbereidingen en gaan op 28 januari voor elf dagen naar Oeganda. Op hun eigen Facebookpagina Social Work goes Uganda is meer informatie over hun trip naar het Afrikaanse land te vinden.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.