pec zwolle

Gerard Nijkamp dacht niet aan opstappen: "Deze groep is eredivisiewaardig"

Technisch directeur Gerard Nijkamp voelt zich verantwoordelijk voor de slechte resultaten bij PEC Zwolle, maar gooit de handdoek niet in de ring. "Ik heb er zeker niet over nagedacht om te stoppen. Deze ploeg is eredivisiewaardig. Technisch en tactisch zijn ze tot veel in staat."
Gerard Nijkamp is als technisch directeur verantwoordelijk voor het spelersmateriaal waar de ontslagen trainer John van 't Schip het in de eerste seizoenshelft mee moest doen. "Technisch en tactisch, en dat beaamt John van 't Schip ook, zijn deze spelers tot heel veel in staat en kunnen ze een mooie ontwikkeling doormaken. Maar mentaal kunnen ze het niet opbrengen", is de conclusie van Nijkamp.

Mentaliteit

Want daar zit volgens de technisch eindverantwoordelijke het grootste probleem. "Het gaat niet alleen om talent, maar ook om mentaliteit. Dat laatste mist PEC Zwolle momenteel volgens Nijkamp: "Je kunt denk ik niet meer dan beamen dat er in deze groep voldoende potentie zit om door te groeien tot eredivisiewaardige spelers. En daar sta ik nog steeds vierkant achter."

Aanstelling

Voor Nijkamp voelt het ontslag van de trainer ook als een persoonlijke nederlaag. Anderhalf jaar geleden was hij betrokken bij de aanstelling van John van 't Schip. "We hoopten dat de resultaten zouden omkeren. Maar de afgelopen twee wedstrijden is wel gebleken dat dat in onze beleving niet meer zou gebeuren, en vandaar dat we dit besluit dus hebben genomen."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.