Bouw zorghotel De Zwanenhof Zenderen mag doorgaan

De bouwvergunning voor het zorghotel De Zwanenhof bij Zenderen is toch in stand gebleven. De Raad van State verwierp vandaag de bezwaren die tegen de vergunning waren ingediend door twee agrariërs uit de omgeving.

In september had de Raad nog grote twijfels over de vergunning, omdat die mogelijk meer bouwruimte in beslag zou nemen dan het geldende bestemmingsplan toelaat.

De gemeente Borne slaagde er toen niet in om de Raad te overtuigen dat het in orde is. Na het maken van ingewikkelde berekeningen, oordeelt de Raad nu dat het bouwplan kan worden uitgevoerd.

Toegelaten bouwruimte
De vraag was of balkons ook moeten worden meegerekend bij de toegelaten bouwruimte. Als dat zo is, dan bouwt De Zwanenhof meer dan is toegestaan. Maar volgens de Raad tellen de balkons niet mee en is er dus geen probleem.

Hinder

De agrariërs hebben lange tijd bezwaar gemaakt tegen de vestiging van het zorghotel in hun buurt. Ze klaagden over het hinderen van hun bedrijfsvoering.

Maar nu het bestemmingsplan en de bouwvergunning voor het zorghotel definitief zijn goedgekeurd, is hun verzet gebroken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Zenderen Regio Hengelo Raad van State Nieuws
Deel dit artikel: