Buitenhaven

Hoofdpijnproject afgerond: parkeergarage Buitenhaven in Kampen is eindelijk klaar

Eindelijk is het zover; parkeergarage Buitenhaven in Kampen is geopend. "Het is een heftige periode voor alle betrokkenen geweest", zegt wethouder Meijering tijdens de openingsceremonie. "Wij zijn blij dat er een einde komt aan een onzekere periode en de overlast voor omwonenden."
Lachende gezichten bij de opening van de parkeergarage. Dat was twee jaar geleden wel anders, toen het project plotseling stil kwam te liggen nadat bouwvakkers ziek waren geworden tijdens heiwerkzaamheden.
De Kamper bodem bleek verontreinigd. Deze giftige stoffen kwamen boven tijdens de heiwerkzaamheden, waardoor de medewerkers van het heibedrijf bloed in hun urine hadden en moesten braken. 

Werk lag stil

Waar in eerste instantie discussie ontstond over de oorzaak van de klachten -wel of niet door de werkzaamheden?- greep de arbeidsinspectie in door het werk stil te leggen. 
Ondertussen kwamen ook omwonenden in opstand. Zo zouden huizen verzakken, muren scheuren en deuren scheef komen te staan door de heimachines. 

1,9 miljoen
Terwijl Buitenhaven een jaar lang een gat in de grond bleef, liepen de kosten verder op. Vorig jaar bleek dat het project zo'n 1,9 miljoen euro meer kostte dan begroot. Pas in december vorig jaar werd de bouwstop opgeheven. 
Vanaf morgen kan iedereen gebruikmaken van de spiksplinternieuwe parkeergarage, die gratis parkeerruimte biedt aan 220 auto's. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.