ijssel

Rijkswaterstaat probeert vastgelopen tankschip in IJssel vlot te trekken

De poging om de tanker gisteravond vlot trekken mislukte
De poging om de tanker gisteravond vlot trekken mislukte © Ginopress
Rijkswaterstaat probeert vandaag opnieuw om het vastgelopen binnenvaartschip op de IJssel bij Bronkhorst vlot te trekken. Het 80 meter lange schip ligt sinds woensdagochtend overdwars in een bocht en de eerste poging is ondanks de inzet met een extra duwboot mislukt.
Het tankschip, dat geladen is met 1200 ton dieselolie, liep woensdagochtend vast in een bocht bij het Gelderse Bronkhorst. Volgens een woordvoerder van Rijkswaterstaat 'in de meest ongelukkige bocht waarin je dit kunt overkomen, omdat op dit punt sprake is van eenrichtingsverkeer.'
Afgelopen nacht werd ook al geprobeerd om het vastgelopen binnenvaartschip los te trekken. Dat mislukte, en bij de laatste poging knapte de sleepkabel.

Diesel overpompen
Mocht het vandaag ook met de duwboot niet lukken, dan overweegt Rijkswaterstaat de lading diesel over te pompen. "Er zijn veel mensen heel hard aan het werk. We hopen dat het snel lukt het schip weer los te krijgen", aldus een woordvoerder van Rijkswaterstaat.
Meteen nadat het schip vast kwam te liggen, heeft Rijkswaterstaat het scheepvaartverkeer gewaarschuwd. Veel schepen hebben op tijd een andere route gekozen, maar toch liggen er nu zo'n tien schepen te wachten. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.