Voedselbank

Voorlopige opbrengst Samen voor de Voedselbank 2018 is vrijdag bekend

Samen voor de Voedselbank
Samen voor de Voedselbank © RTV Oost
Van 7 t/m 15 december kwam RTV Oost voor het vijfde achtereenvolgende jaar in actie om levensmiddelen en digitale voedselpakketten in te zamelen voor de Overijsselse voedselbanken. Vrijdag 21 december wordt de voorlopige eindstand bekend gemaakt.
Net als vorig jaar maakt RTV Oost eerst een voorlopige uitslag bekend omdat er diverse toezeggingen zijn gedaan die de komende tijd nog binnen zullen komen. Deze uitslag is op basis van alles wat er daadwerkelijk binnen is gekomen en gedoneerd.

Supermarkten

Rond de 1.000 voedselbank vrijwilligers lieten zich van hun beste kant zien tijdens de actieweek. Zij stonden te flyeren in de deelnemende supermarkten. Dit om zo veel mogelijk winkelende Overijsselaars over te halen om levensmiddelen te kopen en te schenken. 
Vrijwilligers Voedselbank Kampen
Vrijwilligers Voedselbank Kampen © Esther Rikken

Digitale voedselpakketten

En net als vorig jaar konden er online pakketten gekocht worden via de website van RTV Oost, of middels een cheque of een verzoekplaatje bij Radio Oost.
Esther en Steven Pig
Esther en Steven Pig © Santa Run Vriezenveen

Officiële overhandiging

Esther Rikken is vrijdag aanwezig bij de Voedselbank Enschede Haaksbergen om de cheque te overhandigen aan Ruud Gardenbroek, coördinator van de Overijsselse Voedselbanken.

Een terugblik ...

Tweede Kerstdag wordt er 's avonds op TV Oost een special uitgezonden, een samenvatting van Samen voor de Voedselbank 2018.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.