kruidvat

Kruidvatbende plaag voor winkeliers in Deventer en Zwolle

Kruidvatbende plaag voor winkeliers in Deventer en Zwolle
Kruidvatbende plaag voor winkeliers in Deventer en Zwolle © RTV Oost
Dure make-up, opzetborstels voor elektrische tandenborstels, scheermesjes… De duurste producten zijn verdwenen uit de Kruidvat-schappen als deze mannen een bezoekje aan de winkels hebben gebracht. In Deventer slaan mannen in korte tijd bij twee filialen toe.
Ze zijn eerst gefilmd bij Kruidvat aan de Boxbergerweg. Daar verdwijnen 25 lipsticks en tien opzetborstels in een geprepareerde tas. Door de tas gaat het alarm niet af als ze de winkel verlaten.

Naar de volgende winkel

Nog geen half uur later zijn ze in het volgende Kruidvat-filiaal in Deventer, aan het Karel de Groteplein. Ze proberen hetzelfde als in de winkel aan de Boxbergerweg, maar hier worden ze betrapt door winkelpersoneel. Ze rennen de winkel uit. Een getuige ziet ze wegrijden in een auto met een uitvoerkenteken.
Amper twee weken voor deze diefstallen is Kruidvat aan de Dreef in Deventer het doelwit. Daar is een andere man gefilmd. Hij steelt grote partijen scheermesjes en make-up. Mogelijk behoort hij tot dezelfde dadergroep. Hetzelfde geldt voor de man die in beeld komt bij het filiaal in de Zwolse wijk Stadshagen. Hij steelt MaxFactor make-up en stopt alles in zijn schoudertas. Ook die tas is zo gemaakt dat het alarm er niet op reageert.

Tips?

De politie is op zoek naar de Kruidvatdieven en hoopt op tips. Wie herkent de mannen? Waar zijn ze nog meer geweest? Verbleven ze op een camping of op een park? Alle tips zijn welkom. Bel de opsporingstiplijn: 0800 – 6070 (gratis nummer). Anoniem reageren kan bij Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000. Je mag ook een privébericht sturen naar de politie Deventer of Zwolle. Digitaal tippen kan via het tipformulier.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.