verward

Surplus krijgt subsidie voor begeleiding mensen met verward gedrag

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © Wikimedia
De Twentse organisatie Surplus heeft een landelijke subsidie van 240.000 euro ontvangen voor een project dat mensen met verward gedrag een betere ondersteuning en zorg moet bieden.
Surplus wil naar een situatie waarin één professional de eindverantwoordelijkheid draagt en waarbij ook familieleden en ervaringsdeskundigen worden ingeschakeld. Op dit moment hebben mensen met verward gedrag te maken met meerdere instellingen en hulpverleners, waardoor de ondersteuning versnipperd en niet effectief genoeg is.

De landelijke organisatie ZonMw financiert zorginnovatie en heeft Surplus 240.000 euro toegezegd voor een periode van 2 jaar. Bij Surplus zijn op dit moment zo’n 300 mensen actief op verschillende werklocaties in Enschede, Glanerbrug, Usselo, Zenderen en Almelo.

Aan het eind van de projectperiode worden de resultaten geëvalueerd en tussentijds worden de ervaringen met anderen gedeeld, zodat geleerd kan worden van de nieuwe aanpak. Het project is een samenwerking tussen Surplus, gemeente Enschede, Mediant, woningcorporatie Ons Huis en Stadsbank Oost-Nederland. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.