pec zwolle

De Gunst hoopt met PEC Zwolle op schokeffect: "Maar ik ga niks anders doen"

Al sinds 2012 is Gert-Peter de Gunst assistent-trainer van PEC Zwolle, maar morgen zit de 50-jarige oud-voetballer voor het eerst als eindverantwoordelijke op de bank als VVV in Venlo de tegenstander is. "Ik voel me net zo verantwoordelijk voor wat er het afgelopen jaar gebeurd is. Je zult niet hele rare dingen zien."
Gert-Peter de Gunst werd donderdagochtend door het bestuur ingelicht over het ontslag van John van 't Schip "Het is niet raar dat dit gebeurd is. Het gaat al een jaar niet goed. Helemaal na zo'n dinsdagavond weet je dat zoiets kan gebeuren", zegt de interim-trainer over de beschamende 5-0 nederlaag voor de beker tegen AZ. 

Aangeslagen

Volgens De Gunst was John van 't Schip aangeslagen na het nieuws. "Maar heel veel tijd om met elkaar te praten heb je ook niet. Dat hoeft ook niet, want daar zit hij ook niet op te wachten. Het was inpakken en weg. John is een van de meest vriendelijke personen die ik ooit heb ontmoet."

Hoop

Drie dagen na het echec van Alkmaar volgt voor PEC Zwolle dus de laatste competitiewedstrijd van het jaar tegen VVV-Venlo. "Mijn gevoel zegt dat er vandaag een groep op het veld stond die weer hoop heeft. Ik heb er vertrouwen in. Schokeffect? Ik hoop het."

Ambities

Stiekem geeft De Gunst toe dat hij het ook wel leuk vindt om interim-trainer te zijn. "Ik zou liegen als ik zou zeggen dat dit niet leuk is. Ik ga m'n best doen, meer kan ik niet doen. Ik ga er van genieten."
De assistent-trainer gaat er vanuit dat er na de winter een andere trainer voor de groep staat: "Ik ben wel ambiteus, maar ik ben niet gek en snap goed hoe het werkt. Het zou hier niet rustiger worden als ze meneer de Gunst voor de groep zetten." 

Stam

Een naam die veel genoemd wordt in Zwolle is Jaap Stam. "Dat zou ik wel zien zitten ja. Soms is één en één twee. En deze ligt echt heel erg voor de hand. Ik ken Jaap Stam. We hebben met elkaar mogen werken en hebben paar jaar samen een cursus gedaan. Prima gozer."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.