CDA

CDA Hengelo wil geld bestemd voor kinderarmoede niet besteden aan jeugdraad

Stadskantoor Hengelo
Stadskantoor Hengelo © RTV Oost/ Allard Olsman
Het plan van burgemeester en wethouders van de gemeente Hengelo om geld dat is bestemd voor de aanpak van kinderarmoede gedeeltelijk te bestemmen voor de oprichting van een jeugdraad, valt niet in goede aarde bij het CDA in Hengelo.
Op de politieke markt in Hengelo leek een raadsmeerderheid het idee te steunen, maar het CDA vindt dat er geen geld uit het Kindpakket daarvoor vrijgemaakt mag worden. Als dat wel gebeurt stelt het CDA dat daar dan eerst volgens officiële weg een raadsvoorstel voor moet komen.  
CDA-fractievoorzitter Hanneke Steen: "Het CDA draagt het Kindpakket een warm hart toe. Op initiatief van het CDA zijn middelen vrijgemaakt om kinderen die zich in een financieel moeilijke situatie bevinden te ondersteunen in hun dagelijkse behoefte. Die middelen zijn wat het CDA betreft bedoeld om kinderarmoede te verlichten. Niet om democratische vernieuwing in gang te zetten."

Daarnaast vindt het CDA het wel belangrijk om de jeugd te betrekken bij de politiek. Maar dat kan wat het CDA betreft niet uit middelen voor kinderarmoede.

Op de politieke markt gaf het college aan dat het oprichten van een jeugdraad doorgang moet vinden en dat daar geld voor nodig is. De raad is gevraagd om de Kindpakketmiddelen in te zetten voor de jeugdraad.  Die gang van zaken vindt het CDA onacceptabel, omdat op de politieke markt niet gestemd kan worden over de inzet van middelen. Bovendien waren niet alle partijen vertegenwoordigd, aldus het CDA. 
De CDA-raadsfractie heeft om opheldering gevraagd bij het college.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.