Het Groene Oosten

In Het Groene Oosten zie je hoe we in Overijssel het tekort aan technisch personeel gaan oplossen zodat we Overijssel energieneutraal kunnen maken. We nemen afscheid van 2018 met ecologisch vuurwerk.

Overijssel wil in 2050 energieneutraal zijn. Daarbij stappen we over naar 100% duurzame (en hernieuwbare) energie. Hier komen nieuwe technieken bij kijken die om veel technisch personeel vragen. Echter, we komen handen tekort! Hoe gaan we zorgen dat er voldoende beschikbaar personeel komt die voldoen aan de vraag? André zocht het uit bij de WoonWijzerWinkel in Genemuiden en bij het Deltion College in Zwolle.

 

Zoals in elke aflevering laten we ons ook nu weer inspireren door een Groene Vlogger.

En tot slot sluiten we de laatste aflevering van 2018 af met vuurwerk, ecologisch vuurwerk wel te verstaan. Wat is precies het verschil tussen regulier en ecologisch vuurwerk en waarom is ecologisch vuurwerk (nog) niet voor de consument beschikbaar?

 

Je ziet Het Groene Oosten zaterdag vanaf 17.25 uur bij TV Oost. Ook online is Het Groene Oosten te zien via www.hetgroeneoosten.nl  en www.rtvoost.nl/groenoverijssel.  

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: