Jan Bronninkreef

Expeditie Robinson-winnaar 'boer Jan' uit Dijkerhoek verklapt tactiek

De gebakken bananen zijn inmiddels ingeruild voor een stevige Hollandse maaltijd. En ook de fysieke en tactische proeven op de Filipijnen hebben plaatsgemaakt voor 160 koeien. Maar voor velen is het nog steeds 'boer Jan', dé winnaar van het negentiende seizoen Expeditie Robinson.
De 53-jarige Jan Bronninkreef loopt weer vertrouwd door zijn koeienstal in Dijkerhoek. Dat hij de winnaar van een van Nederlands populairste televisieprogramma's is, wist hij natuurlijk al een tijdje. Het enige verschil is dat heel het land dat sinds donderdagavond ook weet. Toen werd in een bomvol Ziggodome bekendgemaakt dat Jan dit jaar het survivalprogramma op zijn naam heeft geschreven.

Gevolgen deelname

"De hele buurt heeft meegeleefd. Vrienden, buren, noem maar op. Ze hebben het allemaal van het begin tot einde gevolgd", vertelt de winnaar enthousiast. "Ik heb heel veel lieve berichtjes gekregen, echt zo veel support. Dat is geweldig, man."
Maar dat is niet het enige wat de dertig expeditiedagen boer Jan hebben gebracht. "Ik ben er tijdens het programma achtergekomen dat je met heel weinig middelen gelukkig kunt zijn. Ik maak me minder snel druk om dingetjes."

"Geen aparte kunstjes"

Natuurlijk willen alle Expeditie Robinson-kijkers dé ultieme tactiek van de boer weten. Daar heeft Jan een ogenschijnlijk simpel antwoord op: "Ik ben op het eiland mezelf gebleven en heb geen aparte kunstjes uitgehaald."
"In de laatste fase waren alle kandidaten bezig elkaar uit het programma te stemmen. Daar was ik niet zo mee bezig, ik maakte me nuttig in het kamp. Ik dacht: jullie vechten het maar uit."

Terug in Dijkerhoek

De stap van een tropisch eiland naar de Overijsselse boerderij is enorm, maar Jan is blij dat hij weer tussen zijn koeien staat. "Ja, wij zijn weer terug en met beide voeten op de grond. Het was een geweldige belevenis, iets wat je je hele leven meeneemt. Gewoon geweldig", besluit de winnaar glunderend.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.