Persberichten

TV Oost eindigt 2018 met humor en muziek en verwelkomt 2019 met een frisse duik!

Met een Twentse Eindejaarsconference en een compilatie van diverse foyerconcerten luidt TV Oost op oudejaarsdag om middernacht het nieuwe jaar in. Op nieuwjaarsdag kun je ’s middags kijken naar de frisse plons in de Oldemeijer bij Hardenberg tijdens de RTV Oost Nieuwjaarsduik. ‘s Avonds kun je genieten van de prachtige musical: Storm over Beulaeke.

Twentse Eindejaarsconference

Ook eind 2018 blikken we weer terug op het afgelopen jaar. Zoals Tukkers dat doen: lekker nuchter en zonder flantuten. Nathalie Baartman, André Manuel, Thijs Kemperink, Bert Eeftink (Helligen Hendrik) en Jan Riesewijk in een show vol vaart, cabaret, muziek en Twentse humor. ‘Dat löp oe dun deur de bokse.’ 
TV Oost: 31 december om 20.20 uur, 1 januari om 10.00 en 13.30 uur.
Twentse Eindejaarsconference 2018
Twentse Eindejaarsconference 2018 © Wilminktheater

Foyerconcert

Diverse bands gaven de afgelopen jaren een uniek besloten concert in de foyer van RTV Oost. Vanavond sluit RTV Oost het jaar af én luidt het nieuwe jaar in met een mooie compilatie van al deze concerten. Je ziet optredens van Rob Dekay, McChicks, Scrum, Her Majesty, Venice, PPM Band, Troebadoers en James Last Revival Orchestra.
TV Oost: 31 december om 23.45 uur. De uitzending gaat verder na de klok en het vuurwerk om 00.00 uur.
Foyerconcerten
Foyerconcerten © Harrie Huisman

RTV Oost Nieuwjaarsduik

Het jaar begin je pas echt met een frisse duik in de Oldemeijer in Hardenberg. Solisten, vrienden-, vriendinnengroepen, clubteams of bedrijventeams, iedereen is welkom. Ook deze editie is er weer een mooi bedrag van € 250 te winnen voor de groep van minimaal vijf personen die het meest kolderiek, carnavalesk of komisch is uitgedost en die uiteraard de Nieuwjaarsduik daadwerkelijk gaat maken.
TV Oost: 1 januari 12.55 uur
RTV Oost Nieuwjaarsduik
RTV Oost Nieuwjaarsduik © Podde Fotografie

Storm over Beulaeke – De Musical

Storm over Beulaeke is een musical over het verhaal van Beulaeke. Een verhaal van armoe en bittere leefomstandigheden, maar ook van liefde, standvastigheid en trouw. Storm over Beulaeke neemt je mee naar de dagen van ooit en schetst het leven van een generatie die sinds lang in de nevelen van de tijd is verdwenen. Maak kennis met Anna en Machteld Sinnige, Maarten Ziel en z’n vrienden, Lompe Lamme, Geese, de turfstekerij in schoutambt Vollenhove en de geheimen van het tweede gezicht. Verhaallijnen die eind 1776 op dramatische wijze culmineren in de ondergang van het dorp.  
TV Oost: 1 januari 20.20 uur 
Storm over Beulaeke
Storm over Beulaeke © Peter de Haan
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.