almelo

Almelose afpersers met kerst achter de tralies

gevangenis
gevangenis © eigen foto
Twee Almeloërs van 20 en 21 jaar brengen de kerstdagen achter de tralies door. Ze werden vrijdag veroordeeld tot celstraffen van respectievelijk 2,5 jaar waarvan 10 maanden voorwaardelijk en 2 jaar waarvan een half jaar voorwaardelijk.
Eén van de twee zat vandaag in tranen in de rechtszaal na het horen van de uitspraak.
De twee persten mannen af die ze met nep-seksafspraakjes naar Almelo lokten. De slachtoffers dachten een seks-afspraak te hebben met de 15-jarige Kimberly, maar werden geconfronteerd met mannen die hen beroofden, kleineerden en dwongen bekentenissen af te leggen op film.

Hekel aan pedofielen

Eén van de mannen gaf eerder aan dat hij een bloedhekel had aan pedofielen, maar kon niet ontkennen dat hij wel gewoon een deel van de buit kreeg. Volgens het Openbaar Ministerie kozen de afpersers bewust voor mannen die uit schaamte niet snel aangifte zouden doen. 
Er waren meerdere groepen in Almelo die zich bezighielden met het afpersen en beroven van mannen met nep-dates. De politie gaf zelfs een waarschuwing om geen afspraak te maken met 'Kimberly' uit Almelo. "U wordt zeker beroofd", was de waarschuwing.

Hogere straf

Tegen de twee waren aanvankelijk celstraffen van 2 jaar waarvan een half jaar voorwaardelijk en 16 maanden waarvan 5 maanden voorwaardelijk geëist. De rechter besloot uiteindelijk dus tot een hogere straf.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.