fc twente

Bomgooier FC Twente hoeft niet opnieuw de cel in

De Grolsch Veste (stadion FC Twente) in Enschede
De Grolsch Veste (stadion FC Twente) in Enschede © RTV Oost / Rogier van den Berg
De man die drie jaar geleden na afloop van de wedstrijd FC Twente - FC Utrecht een vuurwerkbom op de tribune gooide, hoeft niet terug de cel in. Het heeft te lang geduurd totdat de strafzaak tegen de 64-jarige man uit Enschede was afgehandeld en daarom krijgt hij forse strafkorting.
Tegen de man was een taakstraf van 120 uur en een voorwaardelijke celstraf geëist, maar de rechtbank heeft de man 43 dagen celstraf opgelegd. Die zat hij al uit in voorarrest, hij hoeft dus niet meer de cel in. 
Tijdens de behandeling van de strafzaak tegen de Enschedeër werden beelden van het voorval bekeken. Op die beelden was te zien dat de man iets uit zijn zak haalt, het weggooit en dat er vervolgens een ontploffing is. Als gevolg van deze ontploffing zouden twee mensen gehoorschade hebben opgelopen.
Wat de man op de tribune deed is onduidelijk. De man vertelde geen fan van Twente te zijn. Hij had ook geen kaartje. Volgens de man had hij, na een weddenschap met beveiligers van De Graafschap, willen aantonen dat de beveiliging in de Grolsch Veste een lachertje was en hij zonder controle naar binnen kon komen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.