nieuws

Wijkstichting Stadshagen: "Opening station is cruciaal om mensen te behouden"

Om de groeiambities voor Stadshagen waar te maken, is de opening van station Stadshagen cruciaal, meent Ruud Visser. Als voorzitter van de bewonersvereniging is hij dan ook blij dat er eindelijk meer duidelijk is over het lot van het station aan de rand van Zwolle.
Stadshagen, de kinderrijkste wijk van Nederland, moet groeien van 24.000 naar 30.000 inwoners. En dat gaat niet lukken zolang het verkeer twee keer per dag muurvast staat rondom het stadsdeel, vreest Visser.
"Elke ochtend en elke avond zie je een toestroom van auto's de wijk in gaan, dan levert veel vertraging op", zegt Visser. "Die trein hebben we gewoon nodig."
Het zou zomaar kunnen dat die stroom over een jaar opgedroogd is, wanneer de trein eindelijk op het nieuwe station stopt. "Ik ben positief gestemd en geloof dat ze er hard aan werken", aldus de voorzitter. "De intentie is er en daar gaat het om. Vandaag hebben we meer gehoord dan de afgelopen maanden bij elkaar."
Reizigers kunnen uiterlijk vanaf december 2019 in- en uitstappen op station Zwolle Stadshagen. Tenminste, dat is het doel, lieten de betrokken partijen vandaag weten.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.