nieuws

FC Twente swingt na rust in De Grolsch Veste en wint overtuigend van NEC

FC Twente heeft vrijdagavond een overtuigende overwinning geboekt op NEC. In eigen huis speelden de Tukkers met name na de rust het spel dat hoort bij een titelkandidaat en werd het uiteindelijk 2-0 door treffers van Rafik Zekhnini en Jari Oosterwijk.
Zonder te domineren was FC Twente de gevaarlijkste ploeg. En dat wist de equipe van trainer Marino Pusic na een halfuur voetbal ook uit te drukken in de score. Na een prachtige rush door de Nijmeegse defensie rondde Zekhini oog in oog met NEC-doelman Marco van Duin koelbloedig af: 1-0. Hiermee zorgde de Noorse vleugelaanvaller voor het enige hoogtepunt in de eerste helft, want voetballend wisten beide ploegen niet te imponeren. 

Fraaie treffer Oosterwijk
Na de rust kantelde het wedstrijdbeeld volledig. FC Twente was NEC op alle fronten de baas en legde één van de betere 45 minuten voetbal op de mat. Amper uit de kleedkamers stond het al 2-0 in De Grolsch Veste. Zekhini liet de verdedigers van NEC andermaal zijn hielen zien en bediende ploeggenoot Oosterwijk. De lange spits, die de voorkeur kreeg boven Tom Boere, plaatste het leer vervolgens met veel gevoel in de kruising. 

FC Twente swingt
FC Twente kreeg het publiek op de banken en verzuimde het duel vroegtijdig in het slot te gooien. Onder meer Ricardinho, Javier Espinosa en de ontketende Oosterwijk kregen kansen op de derde Twentse treffer, maar hun pogingen ontbeerden het aan scherpte. NEC moest het in de laatste tien minuten ook nog met een man minder doen, toen Paulo Sabak na een grove charge op Ricardinho met een rode kaart vroegtijdig mocht gaan douchen. 

Stand
Doordat Sparta Rotterdam onderuit ging op bezoek bij Jong Ajax, staat FC Twente weer op gelijke hoogte met de Kasteelheren. Go Ahead Eagles wist wel te winnen en is daardoor de nieuwe koploper. Voor hoe lang dit is, is nog maar de vraag. FC Den Bosch kan hen nog passeren: zij komen morgen in actie tegen Roda JC.
FC Twente - NEC 2-0
1-0 Zekhnini (30)
2-0 Oosterwijk (47)
Arbiter: Pérez
Geel: Espinosa; Okita, Schenk
Rood: Sabak (83)
FC Twente: Drommel; Nacho, Bijen, Schenk, Ricardinho; Smith (Roemeratoe/89), Espinosa (Boere/89), Brama; Cantalapiedra, Oosterwijk, Zekhnini (George/80).
NEC: Van Duin; Joppen, Van Eijden, Bossaerts, Lartey Sanniez; Dijkstra (Sabak/54), Achahbar (Romeny/66), Labylle; Okita, Braken (Ndayishimiye/79), Darri.
Bekijk hier alle uitslagen, het programma en de stand in de Keuken Kampioen Divisie en hier de statistieken van de spelers van FC Twente na vanavond.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.