Ommen

Verkeersbord bij 'ongelukkenboom' Ommen staat nu al op nieuwe plek

Verkeersbord bij 'ongelukkenboom' Ommen staat nu al op nieuwe plek
Verkeersbord bij 'ongelukkenboom' Ommen staat nu al op nieuwe plek © Ginopress
Het kombord bij de 'ongelukkenboom' langs de Beerzerweg in Ommen staat nu vóór de beruchte bocht. Wethouder Leo Bongers beloofde donderdagavond dat het bord voor kerst verplaatst zou zijn. De volgende middag stond het bord al op de nieuwe plek.
Menig bestuurder is afgelopen tijd tegen de boom in de verraderlijke bocht gebotst. Deze zomer vlogen drie bestuurders uit de bocht in amper vijf weken tijd. Eén van de ongelukken werd een man uit de gemeente Twenterand fataal. 
Maar daar bleef het niet bij. Begin deze maand verkeek een politieagent zich ook op de bocht. De agent, die met een hondenwagen reed, merkte dat hij de bocht niet kon halen en wist de boom maar net te ontwijken. Hij eindigde in de greppel. De politieauto was niet met spoed onderweg.
Meerdere partijen in Ommen pleiten voor een vangrail, maar die gaat er voorlopig nog niet komen. Gisteren stemde de gemeenteraad een motie voor de vangrail weg. De wethouder belooft te onderzoeken of een vangrail het probleem in de bocht oplost. Als dat zo is, is de kans groot dat er alsnog een rail komt.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.