Kerst in Oud Kampen

Eerste dag Kerst in Oud Kampen druk bezocht ondanks de regen

Het lijkt erop dat bezoekers op de eerste dag van Kerst in Oud Kampen dit jaar zich weinig aan hebben getrokken van de regen. Enkele tienduizenden mensen hebben zaterdagavond het evenement bezocht.
Tijdens Kerst in Oud Kampen worden de straten en stegen in een deel van de binnenstad omgetoverd in een nostalgische kerstsfeer. Huiskamers worden ingericht zoals ze er lang geleden geleden uitzagen. Het publiek kan letterlijk naar binnen gluren. Het evenement wordt traditiegetrouw in het weekend voor kerst gehouden. Dit jaar is de negentiende editie. 
Ondanks het slechte weer zijn er toch veel mensen naar Kampen gekomen. Via Buienradar hield het publiek het weer in de gaten. Vooral na half acht, toen het droog werd, begon het druk te worden. In sommige straten en stegen stonden mensen heel dicht op elkaar en konden ze alleen maar schuifelend vooruit. 
Voorgaande jaren zijn er zo'n 90.000 bezoekers naar Kerst in Oud Kampen gekomen. Of dat aantal dit jaar gehaald gaat worden is nog maar de vraag. De weersverwachting voor de zondag is minder gunstig met een grote kans op regen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.