Twenterand

Tevredenheid bij VVD Twenterand over proef koopzondag Vroomshoop

"Het was een interessante middag, ondanks het slechte weer." Fractievoorzitter Erik Kobes van de VVD Twenterand kijkt tevreden terug op de eerste koopzondag ooit in de gemeente, gisteren in Vroomshoop. "In een aantal winkels was het zo druk dat je er amper meer doorheen kon."
De koopzondag was een proef, op verzoek van lokale ondernemers. Volgens de ondernemers is er in de gemeente behoefte aan een koopzondag. Mede daarom diende de VVD Twenterand een motie in voor de proef, die door een meerderheid van de gemeenteraad aangenomen werd. 

Drukte

"Het was druk, in kledingwinkels en supermarkt werd goed verkocht", zegt Kobes. "De winkeliers waren blij, die hebben volgens mij goede omzetten gedraaid. Het was over de hele linie in alle winkels druk."
"Wat mij betreft wordt de koopzondag ingevoerd, maar er moet eerst geëvalueerd worden. Het initiatief daarvoor ligt denk ik bij de wethouder. Die moet samen met ondernemers gaan evalueren hoe het verlopen is. Het is afwachten, maar voor zover ik kan bekijken lijkt het gunstig."

Positief

De meeste reacties die Kobes heeft gekregen zijn positief. "Maar het is natuurlijk wel zo dat de mensen die tegen de proef waren zich niet laten zien op zo'n dag."
Kobes heeft er vertrouwen in dat de koopzondag wordt ingevoerd, ook omdat het niet om elke zondag in het jaar gaat. "Niet 52 zondagen, maar de mogelijkheid om bijvoorbeeld zes zondagen open te gaan rond feestdagen of de zomer. Het gaat om uitzonderingen dus ik denk niet dat mensen daar problemen mee hebben."
En de andere plaatsen in de gemeente? "Ja in principe krijgen de andere plaatsen in Twenterand dezelfde mogelijkheid", eindigt Kobes.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.