Onder de Loep

Gewelddadige overval in Zwolle

Onder de Loep
Onder de Loep © RTV Oost
Drie mannen overvallen op zondagavond 9 december de bewoners van een woning aan de Willem Barentszstraat in Zwolle. Wie heeft iets gezien? Deze zaak en camerabeelden van misdrijven in Deventer, Hellendoorn, De Krim en Glanerbrug zie je in Onder de Loep.

Zwolle – Gewelddadige overval woning Willem Barentszstraat

Drie mannen overvallen op zondagavond 9 december 2018 rond 22.00 uur de bewoners van een woning aan de Willem Barentszstraat in Zwolle. Eén van hen doet zich voor als pizzabezorger. In de woning ontstaat een worsteling waarbij één van de bewoners gewond raakt. De overvallers gaan er met een buit vandoor. Iets verdachts gezien? De politie komt graag in contact met mensen die rond 22.00 uur iets verdachts hebben gezien in de omgeving van de Willem Barentszstraat. De politie is ook geïnteresseerd in camerabeelden. 

Zwolle - Diefstal verzorgingsproducten bij drogist

Op vrijdag 6 juli 2018 steelt een man, met schoudertas, tegen 18:00 uur bij een drogist aan de Wade in Zwolle een grote hoeveelheid verzorgingsproducten. Wie herkent de man in het witte shirt met print?

Deventer - Mannen betrapt bij winkeldiefstal in drogisterijen

Op dinsdag 11 september 2018 rond 16:45 uur proberen twee mannen een hoeveelheid lipsticks met behulp van een folietas te stelen bij een drogist aan het Karel de Groteplein in Deventer. Als ze betrapt worden, rennen ze de winkel uit en hun folietas wordt aangetroffen. Op dinsdag 11 september 2018 rond 16:15 uur komen diezelfde  twee mannen bij een drogist aan de Boxbergerweg. Zij vullen de tas met o.a. opzettandenborstels en lipsticks. Ook dan worden ze betrapt. Wie herkent deze twee mannen? 

Deventer – Man steelt scheermesjes en make-up

Op donderdag 30 augustus 2018 komt een man bij een drogist aan de Dreef in Deventer. Hij neemt voor honderden euro's scheermesjes en make-up weg. Er zijn beelden van de man terwijl hij door de winkel loopt. Wie herkent hem? 

Hellendoorn – Diefstal tas en kostbare sieraden uit woning Pastoor Rientjesstraat

Tussen woensdag 26 en vrijdag 28 september 2018 worden uit de woning van een 86-jarige vrouw spullen weggenomen: haar tas met inhoud en waardevolle sieraden. Vermoedelijk is tijdens het winkelen op 26 september haar pincode afgekeken. Na de insluiping is er ook geld van haar rekening gepind. Wie herkent de vrouwelijke verdachte op de beelden? 

Deventer – Diefstal geld na babbeltruc bij galerie

Op woensdag 3 oktober 2018 komen een oudere man en een wat jongere vrouw rond sluitingstijd een galerie binnen aan de Vleeshouwerstraat in Deventer. Zij willen een kunstobject betalen met een briefje van €500,-. De winkeleigenaar gaat naar boven voor wisselgeld. De onbekende man blijkt heel brutaal met hem te zijn meegelopen en voert daar een babbel- en wisseltruc uit. Wie kent of herkent de man en de vrouw? 

Deventer – Inbraak en diefstal kluis bezorgservice

Twee mannen breken met een vermoedelijk valse sleutel in bij een maaltijd-bezorgservice aan de Nieuwstraat in Deventer. Dit gebeurt in de nacht van zaterdag 27 op zondag 28 oktober 2018. Zij stelen vervolgens razendsnel een kluis met inhoud. Wie herkent deze verdachten of kan iets vertellen over deze inbraak? 

De Krim – Laffe woningoverval Kikkertsveldweg

Op maandag 10 december 2018 omstreeks 19.30 uur opent een bewoonster aan de Kikkertsveldweg even de voordeur om haar kat naar buiten te laten. Op dat moment staan er plots twee mannen voor de deur. De bewoonster wordt direct naar achteren geduwd en krijgt iets (mogelijk een wapen) tegen haar gezicht gedrukt. Een van de mannen sluit haar op in een kast in de gang. Ze hoort vervolgens gestommel en enige tijd later vertrekken de mannen weer. Wie heeft iets gezien in de omgeving van de Kikkertsveldweg dat met de zaak te maken kan hebben? 

Glanerbrug – Overval Gronausestraat

Op vrijdag 14 december 2018 om 16:30 uur wordt een woning aan de Gronausestraat in Glanerbrug, gemeente Enschede, overvallen.  Een onbekende man dringt de woning binnen en sluit de bewoner hardhandig op in het toilet. De indringer vertrekt vermoedelijk via de achterdeur. Heeft u iets verdachts gezien in de omgeving dat met deze overval te maken kan hebben? 
Onder de Loep zie je donderdag 24 december vanaf 17.30 uur om het uur. De uitzending wordt op zondag vanaf 17.45 uur herhaald. Kijk voor alle uitzendtijden in de tv-gids. Alle getoonde beelden zijn terug te kijken op www.youtube.com/onderdeloep.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.