Sterrenkijken, wandelen op laarzen of genieten van een Big Band nieuwjaarsconcert

Begin het nieuwe jaar goed! Kijk eens naar boven en geniet van de sterren, maak een mooie wandeling of bezoek een swingend nieuwjaarsconcert. Ook in 2019 is er weer van alles te doen in Overijssel.

Sterren kijken

Wat is er nu mooier dan op een mooie heldere avond sterren te kijken?! Kom zaterdag bij Cosmos sterrenwacht in Lattrop. De avond is geschikt voor jong en oud. Tijdens een sterrenkijkavond is er een interessante lezing in het Astro Theater, een bezoek aan het planetarium en bij helder weer kun je door de grote telescoop kijken. Ook tijdens bewolkt weer is een kijkavond een bezoek meer dan waard, er valt genoeg te beleven en te doen.

Sterren kijken (Foto: Pixabay)
Sterren kijken (Foto: Pixabay)

 

Knieperkestocht

Begin het nieuwe jaar goed en wandel zondag met het hele gezin mee met de Knieperkestocht in Bornerbroek. De route gaat langs fraaie wegen en paden, langs de Doorbraak en door het Nijreesbos. Er is een korte en lange route. Op de start- en finishlocatie is de vermaarde eigengemaakte erwtensoep verkrijgbaar en voor een warm bakje koffie of thee, een glühwijntje of een koud drankje kan men hier natuurlijk ook terecht. De bekende Knieperkes worden hier vers gebakken.

Knieperkestocht (Foto: Pixabay)
Knieperkestocht (Foto: Pixabay)

 

Struintocht langs het Laarzenpad

Zondag is er een struintocht langs het Laarzenpad in Sint Jansklooster. Tijdens deze tocht laat de boswachter je kennismaken met De Wieden. Je krijgt uitleg over de planten en dieren die leven in De Wieden en natuurlijk ook over de rijke cultuurhistorie van het gebied. Na afloop wacht er warme chocolademelk bij het bezoekerscentrum en de kinderen kunnen marshmallows roosteren boven het vuur. Vergeet je laarzen niet, want het kan modderig zijn!

Struintocht langs het Laarzenpad (Foto: Pixabay)
Struintocht langs het Laarzenpad (Foto: Pixabay)

 

De Nagelhoutreis van Jan Brugge

In de Nagelhoutzaal van het Kulturhus in Holten is de expositie “De Nagelhoutreis van Jan Brugge” te zien. De werken, variërend van forse Siberisch krijt tekeningen tot gouaches en aquarellen, geven de bezoeker een goed beeld van zijn in 1951 gemaakte Nagelhoutreis. Zijn verblijfplaats Saillans en de reis die hij van hieruit ondernam naar de Zuid-Franse kust naar o.a. Mougins en het plaatsje Fontaix met het klassieke tempelcomplex, kregen gestalte door de achttien kunstwerken.

De Nagelhoutreis van Jan Brugge (Foto: Jan Brugge)
De Nagelhoutreis van Jan Brugge (Foto: Jan Brugge)

 

Nieuwjaarsconcert Bigband Exposure

Zondag geeft Bigband Exposure een nieuwjaarsconcert in Haaksbergen. Het gaat weer een gezellige happening worden, de band speelt swingende bigband jazz, blues, funky en Latin stukken, met veel solistisch werk. De zang komt voor rekening van Martin ter Haar.

Big band nieuwjaarsconcert (Foto: Pixabay)
Big band nieuwjaarsconcert (Foto: Pixabay)

Kijk voor alle uit-tips op OverUIT of download de gratis app

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
OverUIT Cultuur Nieuwsbrief
Deel dit artikel: