Overuit

Een sportieve crossloop, lekker schaatsen of rondstruinen op de Weerselose markt

Bijzondere vogels bewonderen, schaatsen in de nacht, koopjes scoren of lekker swingen. Het kan allemaal dit weekend in Overijssel.

Nationale Vogeltentoonstelling

Vogelliefhebbers kunnen tot en met zondag hun hart ophalen bij de Nationale Vogeltentoonstelling in Zwolle. Er zijn ruim 12.000 wedstrijdvogels van de hoogste kwaliteit te zien en te horen. Zo zijn er bijvoorbeeld kanaries, parkieten, papegaaien, kleinere tropische vogels, exotische duifjes en Europese vogels te bewonderen. Wie zelf graag een vogeltje wil kopen kan dit ook bij de vogeltentoonstelling doen.
Nationale Vogeltentoonstelling
Nationale Vogeltentoonstelling © Pixabay

Schaatsnacht van Deventer

Bind de ijzers onder en doe zaterdag mee met de Schaatsnacht van Deventer. Al voor de 16e keer worden er duizenden kilometers verreden op het ijs. Kinderen tot en met 12 jaar kunnen een afstand van 25 kilometer rijden. Volwassenen hebben de keuze uit 50, 100 of 150 kilometer. Het ijs wordt elk uur gedweild en de rijders krijgen wat lekkers aangeboden! Inschrijving kan op de website van De Scheg.
Schaatsnacht van Deventer
Schaatsnacht van Deventer © Pixabay

Weerselose Markt

Kom zaterdag en zondag pareltjes scoren op de Weerselose Markt. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is er te koop: van oude spullen op zolder tot nieuwe gebruiksgoederen en van tweede-hands kleding tot waardevol aarde- en sierwerk. Ook vind je er handelaren van gewone weekmarkten, waaronder verkopers van (exotische) verse levensmiddelen. En dat alles voor een aardig prijsje.
Weerselose Markt
Weerselose Markt © Weerselose Markt

Crossloop Broekland

Hoe gaat het met je goede voornemens voor 2019? Dit is je kans om ze nog even wat langer vol te houden. Doe zondag mee met de BWA Crossloop in Broekland en ren 1.1, 3.5, 5.4 en 10 km. Je kunt het!
Crossloop Broekland
Crossloop Broekland © Pixabay

Blue Ramblers Swing Band

Zondag geven de Blue Ramblers een concert in jazzclub Hardenberg waarbij ook gedanst mag worden. Deze small bigband veranderde zijn naam van ‘Dance’ in ‘Swing’ en dat is niet zonder reden! De muziek uit de jaren 20, 30 en 40 slaat aan en de Blue Ramblers zijn werkelijk ieder weekend op pad om ergens in Nederland of Duitsland swingende dansparty’s op te luisteren. Een echte rage! Dus doe je dansschoenen aan en swing heerlijk honderd jaar terug in de tijd.
Blue Ramblers Swing Band
Blue Ramblers Swing Band © Pixabay
Kijk voor alle uit-tips op OverUIT of download de gratis app
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.