Kerst

Kerstherberg Borne maakt doorstart met nieuwe vrijwilligers

De kerstherberg in Borne was 28 jaar een begrip. Maar dit jaar moest organisator van het eerste uur Gina van de Weg wegens persoonlijke omstandigheden de handdoek in de ring gooien. Maar de herberg niet door laten gaan, dat liet een groep vrienden niet gebeuren. 
In drie weken tijd werd de kerstherberg nieuw leven ingeblazen. Ondernemers uit Borne en daarbuiten waren graag bereid het initiatief te sponsoren. Er zo kwam er op eerste kerstdag een feestelijke maaltijd op tafel in het Kulturhus voor mensen die behoefte hebben aan gezelschap. Al om twaalf uur meldden zich de eerste bezoekers voor koffie met iets lekkers. Met live muziek zat de sfeer er gelijk goed in. 

Een godswonder

Eén van hen is Robert. Hij was er vanaf het begin bij en vindt het geweldig dat de kerstherberg ook dit jaar weer doorgaat. Een andere bezoeker: "Er is veel eenzaamheid onder ouderen, dit is geweldig". Ook Gina van de Weg is blij dat het initiatief doorgang kan vinden. "En het is niet zo maar een opwelling, er wordt nu zelfs een stichting voor opgericht", zegt ze blij. "Het is een godswonder". 
André de Groot is één van de nieuwe vrijwilligers. "We kunnen het niet laten gebeuren dat er met kerst mensen alleen zitten. En we hebben zoveel gekregen, dat is heel bijzonder." Zijn kerst kan in elk geval niet meer stuk.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.