We Gaan Ze Halen

We Gaan Ze Halen heeft nieuwe bus om vluchtelingen uit Griekenland op te halen

De actiegroep We Gaan Ze Halen heeft een nieuwe bus. De vorige bus, waarmee afgelopen vrijdag de reis van Nederland naar Griekenland begon, begaf het halverwege Duitsland. Inmiddels is er dus een nieuwe geregeld, maar vooralsnog zonder passagiers.
We Gaan Ze Halen is vandaag met een lege bus naar het parlement in Athene gereden, waar de groep actie voerde. "Als uitnodiging, om de honderdvijftig vluchtelingen naar Nederland mee te nemen", legt de Hardenbergse deelnemer Jan van der Giesen uit.
Een Grieks parlementslid kreeg daar een koffertje vol persoonlijke verzoeken en boodschappen overhandigd. "We hebben het verzoek om de vluchtelingen mee te nemen ook in Nederland ingediend, maar daar hebben we nog geen respons op gekregen", aldus Van der Giesen.

Tweede Kerstdag

Mark Harbers, staatssecretaris van Justitie en Veiligheid, liet vorige week al weten dat de asielzoekers bij de Nederlandse grens worden weggestuurd. Maar de vraag is of de Griekse regering de vluchtelingen überhaupt wil laten gaan. "Het is nu afwachten. We vertrekken Tweede Kerstdag, hoe dan ook. Met of zonder vluchtelingen", besluit de Hardenberger.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.