kerstboom

Vandalen bieden excuses aan voor omgezaagde kerstboom Ootmarsum

De omgezaagde kerstboom
De omgezaagde kerstboom © Politie Dinkelland
Ze zijn zo'n anderhalf uur met een handzaag in de weer geweest om het voor elkaar te krijgen, maar uiteindelijk kregen zeven vandalen de grote kerstboom in Ootmarsum naar de vlakte. Drie van hen hebben inmiddels hun excuses aangeboden bij het ondernemersnetwerk BIZ.
Zaterdagnacht trof de politie de omgezaagde boom op de Markt in Ootmarsum aan. De achtergebleven handzaag loog er niet om: er moest sprake zijn van opzet.

Namen zijn bekend

Drie jongemannen kwamen na het 'voorval' aan de deur bij Jos Bosch, voorzitter van BIZ. "Ze hebben hun excuses aangeboden. De overige vier nog niet, maar ook die namen weet ik", vertelt Bosch. Volgens haar gaat het om zeven volwassen mannen.
Knaagde het schuldgevoel aan de drie daders? Bosch weet het niet. "Dat hebben ze niet verteld, maar blijkbaar gingen hun namen al rond in Ootmarsum. Ook gaven ze geen antwoord op de vraag waarom ze het hadden gedaan."

Melden bij politie

De voorzitter heeft de mannen geadviseerd zich bij de politie te melden, om de kosten op de daders te kunnen verhalen. "Er zijn hoge kosten. De verlichting is kapot en er moest een hijskraan aan te pas komen om de boom weer op de plek te zetten. Als zij zichzelf niet aangeven, doen wij het."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.