Nieuws

Actiegroep 'We Gaan Ze Halen' keert terug naar Nederland zonder vluchtelingen

Demonstratie in Athene van We Gaan Ze Halen
Demonstratie in Athene van We Gaan Ze Halen © RTV Oost
De actiegroep 'We Gaan Ze Halen' geeft haar missie op om vluchtelingen uit Griekenland mee te nemen naar Nederland. "We zijn vanochtend vertrokken vanuit Athene en rijden nu nog langzaam in de hoop dat er nog bericht komt van de Griekse regering, maar de kans is heel klein", licht organisator Rikko Voorberg toe.
Volgens geboren en getogen Kampenaar Rikko Voorberg is het heel vreemd dat de Griekse regering helemaal niet heeft gereageerd. "In alle talen en Europese media is er aandacht geweest voor onze actie en toch reageert Griekenland niet". De actiegroep 'We Gaan Ze Halen' had een verzoek bij de Griekse regering ingediend om in gesprek te gaan en toestemming te krijgen om vluchtelingen mee te mogen nemen naar Nederland.
"Het voelt niet als falen, want we hebben het onderwerp bovenaan de politieke agenda gekregen, dus we zijn hartstikke trots", aldus Voorberg.

150 vluchtelingen

De actiegroep vertrok vorige week met tientallen auto's en een bus naar Athene. Het plan was 150 vluchtelingen naar Nederland te brengen die onder erbarmelijke omstandigheden in opvangkampen zitten.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.