Regio Almelo

Het doek is gevallen voor levende kerststal in Mariaparochie

Om 17.00 uur is bij het sluiten van de deuren van de kerk in Mariaparochie een einde gekomen aan een Twentse traditie. Na 38 jaar houdt de organisatie van de levende kerststal er mee op. Er is geen nieuwe aanwas meer van leden.
Ruim zestig vrijwilligers en een vaste groep van de Katholieke Plattelands Jongeren van Harbrinkhoek helpen elk jaar mee om de kerststal tot leven te brengen. 
"Je bent er veel tijd mee kwijt. Niet alleen tijdens de kerstdagen, maar ook de weken ervoor", zegt Michel Masselink, die met 26 jaar bij de oudere garde hoort. "We krijgen wel hulp van een aantal 15- en 16-jarigen, maar dat is niet genoeg om de kar te trekken. En wij vinden het ook wel tijd worden om het stokje door te geven. Maar na een jaar zoeken, hebben wij de beslissing genomen om er mee te stoppen."

Nostalgie

Veel bezoekers komen op Tweede Kerstdag nog snel een bezoekje brengen. Velen nemen hun kinderen mee. "Ik wilde het niet missen" zegt een vrouw met een kleuter op haar schouder. "Als kind kwam ik hier altijd. Het is toch een beetje nostalgie".
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.