IJsseldelta

N50 bij Kampen zakt op file top 10 lijst van Nederland

File N50 bij Kampen
File N50 bij Kampen © Persbureau GinoPress
In de file top 10 van N-wegen in Nederland is de N50 bij Kampen gezakt van plek twee naar plek vier. Terwijl in de hele provincie de filedruk is toegenomen zijn op de N50 van Emmeloord in de richting van Zwolle bij Kampen minder files gemeten in 2018, dat blijkt uit cijfers van de ANWB.
Uit dezelfde cijfers blijkt dat het aantal files en de vertraging erdoor voor het verkeer dit jaar landelijk ongeveer 20 procent hoger is dan in 2017.
Provincie 
In de regio’s Den Haag en Rotterdam ondervonden weggebruikers het afgelopen jaar de meeste hinder van files. Maar ook op de wegen in de provincies Gelderland, Overijssel, Noord-Brabant en Limburg nam de filezwaarte in 2018 toe.

Oorzaken

Landelijk is op 1 november de recordspits gemeten, want door regen en ongelukken stond op het drukste moment die avond 1.135 kilometer file in heel Nederland. Op plek twee staat 18 januari door storm, want toen blokkeerden zeker zestig vrachtwagens wegen in Nederland doordat ze door de zware wind omver waren geblazen. Als laatste wordt de droge zomer genoemd, want daardoor waren er veel meer bermbrandjes en was er meer recreatieverkeer. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.