De Woonplaats

Na twee maanden geschorste directievoorzitter Enschedese woningcorporatie vertrekt definitief

Henri Soepenberg treedt per direct af als directievoorzitter van de Enschedese woningcorporatie De Woonplaats. Hij werd begin deze maand al geschorst, toen bekleedde hij die functie pas twee maanden.
Soepenberg zou geschorst zijn omdat zijn visie 'op wezenlijke' punten niet overeenkomen met die van de Raad van Commissarissen. Vandaag maakte De Woonplaats bekend dat de wegen van beide partijen definitief scheiden.
Die verschillende opvattingen zouden leiden tot "ongewenste en onaanvaardbare gevolgen voor de organisatie van De Woonplaats". De raad legt niet uit om wat voor punten en gevolgen het specifiek gaat.
De Woonplaats beheert en verhuurt zo'n twintigduizend woningen en andere gebouwen in Enschede en de Achterhoek. Directeur Marion Wolters neemt de taken van Soepenberg waar, totdat er nieuwe directievoorzitter is gevonden.

Kort geding

Onlangs spande Soepenberg nog een kort geding aan tegen De Woonplaats. Daarop oordeelde de rechter dat de schorsing van Soepenberg niet rechtsgeldig was, maar dat 'ernstig verstoorde relaties' maakten dat een terugkeer naar de woningstichting niet mogelijk was.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.