nieuws

Grote Kerkhof Deventer vanaf vandaag autovrij

Het Grote Kerkhof is vanaf vandaag autoluw
Het Grote Kerkhof is vanaf vandaag autoluw © RTV Oost \ Marcus Ganzevles
Vanaf vandaag is het stil op het Grote Kerkhof in Deventer. Er mag er niet meer geparkeerd worden op het plein in de binnenstad. Ruim 100 parkeerplaatsen zijn vervallen en vanochtend was een medewerker druk in de weer met het plaatsen van paaltjes.
"Hartstikke leuk werk om te doen", zegt de medewerker. "Maar ik snap wel dat mensen het niet leuk vinden dat er nu paaltjes staan. Je creëert wel wat onzekerheid voor bewoners en ondernemers."
Verslaggever Tom Meerbeek in Deventer

Nieuwe plek

Waar er nu geparkeerd moet worden, is nog niet helemaal duidelijk. Op oudejaarsdag waren mensen al een beetje ongerust. "Waar moeten we dan parkeren? Op de Worp? Wat onhandig. En als je dan even snel naar het stadskantoor moet?" Een enkeling zag nog wel de charme van een autovrij plein. "Dan komt de kerk Lebuïnus beter tot zijn recht."

Besluit

Het besluit voor een parkeerverbod op het Grote Kerkhof viel een paar jaar geleden. Het was wisselgeld voor GroenLinks, dat had ingestemd met de bouw van het nieuwe stadskantoor. Als tegenprestatie wilde de partij graag dat het plein autoluw zou worden.
Het Grote Kerkhof is vanaf vandaag autoluw
Het Grote Kerkhof is vanaf vandaag autoluw © RTV Oost \ Marcus Ganzevles
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.