Praat Mee

Praat Mee: Van de schaduw naar de spotlight, welke Overijsselaar is jou het beste bijgebleven?

Wie is jou het beste bijgebleven?
Wie is jou het beste bijgebleven? © iStock / Getty Images Plus
Van de schaduw naar de spotlight, welke Overijsselaar is jou het beste bijgebleven?
Je kan maximaal drie opties aankruisen! Kan je niet stemmen? Klik dan hier
Burgemeesters, artiesten en voetballers komen regelmatig in het nieuws en zijn gewend aan camera’s en media-aandacht. Maar de ‘normale’ mensen op deze shortlist stonden het afgelopen jaar (vaak ongevraagd) plotseling in het middelpunt van de aandacht. Je hoorde ze langskomen in de wekelijkse radiorubriek man/vrouw van de week. Wie is jou het best bijgebleven?

Wesley de Vries (zwembadsoap Deventer)

Wesley de Vries stond opeens in de spotlights toen de regionale én landelijke media hoorden over zijn onenigheid met de gemeente. De Deventenaar had een zwembadje opgezet op de stoep voor zijn woning, en dat mocht niet van de gemeente. De ‘zwembadsoap’ volgde.

Henny en Hilda Keur (bezette het Hengelose gemeentehuis)

Henny en Hilda Keur sloten zich in oktober op in het Stadskantoor in Hengelo. Het stel eiste een oplossing voor hun financiële problemen. Tot die tijd bleven Henny en Hilda waar ze zijn: in het Stadskantoor, drie hoog, kamer twaalf. Ze kwamen er uiteindelijk wel uit, maar waren toch niet helemaal tevreden...

Sonna Krom (kunstenares in ophef Enschede)

Is het artistieke vrijheid of hield Sonna Krom zich simpelweg niet aan de opdracht? Die vraag ontstond toen haar muurschildering over een historisch treintraject werd onthuld in Enschede afgelopen oktober. Sonna had ongevraagd het gezicht van haar vader in het kunstwerk verwerkt. En dat was tegen de zin van de opdrachtgever.

Patrick Kale (wier driewieler was gestolen uit Kampen)

Patrick uit Kampen wist niet wat hem overkwam toen zijn driewieler afgelopen mei plotseling was verdwenen. De fiets bleek gestolen en Patrick was ontroostbaar. Het verhaal van de gehandicapte Kampenaar kreeg veel aandacht, waardoor hij al snel een nieuwe fiets kreeg van een gulle gever.

Ronald Spijk (uit Enschede en doneerde 2400 stroopwafels aan mariniers)

Het begon allemaal met een bijdehante opmerking op Twitter: of de mariniers genoeg regenjassen hadden voor een oefening in Schotland. Regenjassen genoeg maar geen stroopwafels, was het antwoord van Korps Mariniers. En dus moest de Enschedese stroopwafelbakker Ronald Spijk aan het werk. Hij doneerde 2400 stuks.
Saskia Kokkeel (begon met stokpaardrijles in Enschede)
Paardrijinstructrice Saskia uit Enschede begon in februari met stokpaardrijles. "Om de kinderen de dressuurfiguren goed te leren." Ze kwam op het idee doordat haar dochter het had gezien op een paarden-event. "Daar gaven tieners uit Finland een presentatie en inmiddels is het daar zelfs een nationale sport."

Mechteld Geesing (Tubbergse covergirl Panorama)

Mechteld Geesing stond in april het middelpunt van de belangstelling toen ze zich pikant liet fotograferen voor in de Panorama. De foto zette de relatie met haar werkgever op scherp. Wat volgde was een conflict, dat in de spotlight werd uitgevochten.

Derk Schrik (probeerde zijn camper voor een woonruimte te ruilen)

Derk Schrik is de trotse eigenaar van een luxe kampeerbus. Omdat hij naarstig op zoek was naar een woonruimte, deed hij een bijzonder voorstel: “Wie wil ruilen? U twee jaar mijn camper, ik twee jaar uw woonruimte.” Hij kreeg veel aandacht met zijn oproep, maar geen nieuwe woning.

Jan van der Giessen (wilde met auto's uit Kampen vluchtingen uit Griekenland ophalen)

Een iets recenter verhaal wat de afgelopen week veelvuldig in het nieuws is geweest: De actiegroep 'We Gaan Ze Halen' wilde 150 vluchtelingen uit Griekenland naar Nederland halen. De vluchtingen zouden per auto worden opgehaald, maar de actie ging uiteindelijk niet door. De groep staakte afgelopen woensdag de missie en keerde zonder vluchtelingen terug naar Nederland. 

Praat mee

Wie is jou het meest bijgebleven? Praat met ons mee! Dat kan in de reacties, op onze Facebook-pagina of stuur een audio-appje naar 06 57 03 33 33.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.