Steenwijk

Top2000-dienst in Steenwijk: dansen is toegestaan

De Top2000-kerkdienst is inmiddels een bekend fenomeen, maar in Steenwijk doen ze het vanavond volledig anders. Niet alleen kunnen bezoekers er eten en drinken, ook de voetjes kunnen van de vloer.
Vanavond vindt alweer de vierde Top2000-dienst plaats in de Grote Kerk in Steenwijk, al vindt dominee Bob Haanstra 'kerkdienst' een te groot woord. “Het is niet echt een kerkdienst, want we hebben een hele andere opstelling in de kerk. Het is meer een soort muziekcafé.”

Hapje en drankje
Vanavond dus geen orgelmuziek, maar muziek van Queen en Coldplay, gespeeld door een liveband. Ook ziet de kerk er vanavond anders uit dan normaal. Mensen kunnen zitten aan tafels en kunnen bij de bar een hapje en een drankje nemen. De opbrengst hiervan gaat naar de organisatie World Servants, dat vanavond op hun beurt de catering verzorgt.

Iedereen welkom

Haanstra: “De dienst is voor iedereen bedoeld, ook voor mensen die niet vaak in de kerk komen maar nu wel graag willen meezingen of luisteren. Vorig jaar waren er zo’n 300 mensen, we hopen dit jaar weer op zo’n aantal. Heb je vanavond nou nog niks te doen? Graag nodigen we je uit.”
De Top2000-dienst in Steenwijk begint vanavond om half acht.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.