Tankstations in Gronau en Hengelo overvallen, politie zet helikopter in

De politie is met man en macht op zoek naar de mannen die vanavond in korte tijd twee tankstations overvielen. Eerst was het raak in het Duitse Gronau, vlak over de grens. Daarna sloegen overvallers toe in Hengelo. Het is niet bekend of er een verband is tussen de twee overvallen.

In de buurt van Glane en Glanerbrug zocht de politie naar een man die de gewapende overval pleegde in het Duitse Gronau. Met meerdere eenheden werd gezocht in het grensgebied.

Deze overval vond plaats op een tankstation aan de Enscheder Strasse in Gronau. De man gebruikte daarbij een vuurwapen en vluchtte vervolgens te voet in de richting van de Nederlandse grens.

Het gaat om een man van ongeveer 1.80 meter lang, tussen de 25 en 30 jaar oud. Hij droeg een muts met de tekst 'weltbild.de', een camouflagebroek en een donkere jas. 

Tweede overval
Kort na de overval in Gronau vond ook een overval plaats aan de Texaco aan de P.C. Hooftlaan in Hengelo. Deze werd gepleegd door twee mannen, die beiden wisten te ontkomen. De politie zet onder meer een helikopter in bij de zoektocht.

Van deze overval is bekend dat hij gepleegd is door twee getinte personen met een slank postuur. Ze zijn tussen de 1.75 en 1.80 meter lang, droegen een zwarte jas en een joggingsbroek. Wie de overvaller(s) ziet wordt verzocht direct 112 te bellen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: